1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Fransa 15 Aralık Yeni Tedbirlerini Açıkladı

Fransa 15 Aralık Yeni Tedbirlerini Açıkladı

Fransa Başbakanı Jean Castex Covid-19 salgını ile ilgili son durumu ve gelişmeleri değerlendirdi. Covid-19 vaka sayılarında beklenen düşüşün gerçekleşmediğini açıklayan Castex, 15 aralıkta sona ermesi beklenen yasaklar ilgili alınan yeni kararları açıkladı. Tedbirlerin bir süre daha devam edeceği Fransa’da 15 aralık itibari ile başlayacak yeni uygulamalar açıklandı.

Fransa 15 Aralık Yeni Tedbirlerini Açıkladı

Fransa Başbakanı Jean Castex ülkede salgın durumunu ve vaka sayıların yaşanan değişiklikleri değerlendirdi. Castex vaka sayıları ile ilgili gelişmeleri açıkladığı konuşmasında salgına yönelik uygulanacak yeni tedbir kararlarından bahsetti. Fransa’da 15 aralık tarihinde sonlanması beklenen tedbir kararlarının bir sürede daha uygulanacağını belirten Castex yapılan değişiklikleri kamuoyu ile paylaştı.

Fransa Başbakanı Castex salgın sürecine dair yaptığı değerlendirmede Fransa’da vaka sayılarında düşüş gerçekleştiğini ancak vaka sayılarındaki azalmanın yetkililerin tahmininden daha yavaş ilerlediğini söyledi. Salgına karşı zafer kazanma noktasından çok uzak olunduğunu açıklayan Castex bu sebeple tedbirlerin bir süre daha sert biçimde devam edeceğini aktardı. Başbakan Castex salgında iyileşmenin başladığını ancak son günlerde duraksama yaşandığını söylediği konuşmasında salgın sürecinin hala endişe verici olduğunu belirtti. Başbakan Castex 15 aralık tarihindeki vaka hedeflerinin değiştiğini ve uygulanacak yeni tedbir kurallarının öngörülenden daha ağır olacağını söyledi.

Kısmi Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek

Başbakan Castex 15 aralıkta sonlanması beklenen seyahat ve sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 15 aralık itibari ile seyahat izni almaya gerek kalmayacağını belirten Castex, bölgeler arası seyahate izin verileceğini söyledi. Bununla beraber şuanda kapsamlı olarak uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmi olarak devam edeceğini belirten Castex 20.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkılmayacağını aktardı.

Başbakan Castex 15 aralık tarihi itibari ile uygulanmaya başlanacak sokağa çıkma yasağında tıbbi, ailevi ya da özel nedenlerle yasaktan muaf tutulacak vatandaşların olacağını aktarırken, hava almak ya da spor yapmak için kesinlikle sokağa çıkılmayacağını vurguladı.

Noel Akşamı Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanmayacak

Başbakan Castex konuşmasında en çok merak edilen Noel akşamı ve Yılbaşı akşamı sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna da yanıt verdi. Castex 24 aralık olan Noel akşamında sokağa çıkma yasağının bir günlüğüne uygulanmayacağını belirtti. Castex Noel akşamı bir geceliğine yasağın uygulanmayacağının yanı sıra aynı ortamda 6 kişiden fazla olmamak üzere toplanılabileceğini söyledi. Yılbaşı gecesi ile ilgili de açıklama yapan Castex Yılbaşı gecesi ise sokağa çıkma yasağının uygulanmaya devam edileceğini ve Yılbaşı kutlamalarına izin verilmeyeceğini aktardı. Yılbaşı gecesi etkinliklerinin salgını kötü etkilemeye çok müsait olmasından dolayı izin verilmeyeceğini belirten Castex 2021 yılını dikkatli olarak kutlamanın çok önemli olduğunu vurguladı. Castex Yılbaşı gecesi 100 binden fazla polisin görev yapacağını da açıkladı.

15 Aralıkta Başlaması Beklenen Kültür Sanat Faaliyetleri Ertelendi

Başbakan Castex 15 aralık tarihinde açıklaması beklenen sinema, tiyatro ve müze gibi kültür işletmelerinin de açılmayacağını ve en erken 7 ocak tarihine kadar kapalı kalacaklarını duyurdu.

Yorum Yap

Yorum Yap