1. Ana Sayfa
  2. Aktüel
  3. Fransa Virüs Önlemlerinde Esnekliğe Gidebilir

Fransa Virüs Önlemlerinde Esnekliğe Gidebilir

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Covid-19 sürecine dair yeni açıklamalar yaptı. Salgının sorumluluğunu tam anlamıyla üstlenen Macron, Covid-19’un pik noktasına ulaştığını ve ilerleyen günlerde salgına karşı alınan önlem kararlarında esneklik sağlanabileceğini açıkladı.

Fransa Virüs Önlemlerinde Esnekliğe Gidebilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında ikinci dalganın gelmesi ile beraber birçok ülke yeni önlem kararları almıştı. İkinci dalgaya yönelik önlem kararında hızlı davranan ülkelerden biri olan Fransa’da 30 ekimden bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Sokağa çıkma yasağının yanı sıra birçok işletmenin de kapatıldığı ülkede önlem kararlarında esnekliğe gidilmesi bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Covid-19 süreci ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Salgında pik noktasına ulaşıldığını açıklayan Macron, vaka sayılarında düşüşün gözlemlenmeye başladığını açıkladı. Vaka sayılarında ciddi bir düşüşün gerçekleştiğini açıklayan Macron yoğun bakımdaki hastalardan da 600 kişi azaldığını belirtti. Macron salgına dair yaşanan olumlu gelişmelerden bahsettikten sonra ülkede alınan önlem kararlarının yavaş yavaş esnetilebileceğinin de sinyallerini verdi. Sokağa çıkma yasaklarında ve kapalı olan işletmelerin bazılarında esnemeye gidilebileceğini açıklayan Macron, vaka sayısındaki düşüşe göre karar vereceklerini de söyledi.

15 Aralıkta Sokağa Çıkma Yasağının Saatleri Değişecek

EmmanueL Macron’un esneklik getirmeyi planladığı yasakların başında 30 ekimden bu yana tam gün uygulanan sokağa çıkma yasağı geliyor. Macron vaka sayılarının 5 binin altına düşmesi durumunda 15 aralık tarihinde tam gün sokağa çıkma yasağının kaldırılacağını ve 21.00 ile 07.00 saatleri arasında uygulanmaya başlanacağını açıkladı. Macron sokağa çıkma yasağının devam ettiği bu sürece yönelik ise 28 kasımdan itibaren vatandaşların evlerinin yakınında 3 saat süre ile dışarı çıkabileceklerini söyledi.

Sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili dikkat çeken açıklamalardan biri de Noel ve Yılbaşı nedeniyle 24 aralık ve 31 aralık tarihlerinde sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağının aktarılması oldu.

Macron Açılma İhtimali Olan İşletmeleri Açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Covid-19 önlem kararları ile ilgili değindiği diğer bir nokta ise kapatılan birçok işletmenin yeniden açılma ihtimali ile ilgiliydi. Macron 28 kasım itibari ile temel ihtiyaç olmayan ürünleri satan marketlerin saat 21.00’a kadar hizmet verebileceklerini açıkladı.

Fransa’da 20 ocak tarihinde bazı işletmelerin salgının gidişatına göre açılabileceğini aktaran Cumhurbaşkanı sinema, tiyatro ve gece kulübü gibi mekanların daha uzun süre kapalı kalacağını söyledi. Restoran ve spor salonlarının 20 ocakta vaka sayılarının azalmasına bağlı olarak açılabileceğini söyleyen Macron, kış sporlarının ocak ayında başlayacağını da aktardı.

Fransa’da Aşı Uygulaması Zorunlu Olmayacak

Macron açıklamasında Fransa’da uygulanacak Covid-19 aşısı hakkında da bilgi verdi. Yüksek dozda aşı aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı, aşı zorunluluğu olmayacağını söyledi. Aşı kampanyaları yapacaklarını aktaran Macron, ekonomik krizin derinleşeceğini ve bu süreçte vatandaşlara destek olacaklarını da söyledi. Macron sürecin tüm sorumluluğunu üstlendiğini de açıkladı.

Yorum Yap

Yorum Yap