1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Pfizer Aşı Fiyatlarını Açıkladı

Pfizer Aşı Fiyatlarını Açıkladı

Pfizer ve BioNTech ortaklığı ile geliştirilen Covid-19 aşısının onay almaya başlaması ile beraber aşı almak isteyen ülkeler firma ile iletişime geçmeye başladı. Pfizer şirketinin CEO’su Albert Borlua aşı fiyatlandırması ile ilgili açıklama yaptı. Albert Borlua aşı fiyatlarının ülkelere göre değişiklik göstereceğini ve fakir ülkelere ücretsiz gönderileceğini açıkladı.

Pfizer Aşı Fiyatlarını Açıkladı

Dünyanın birçok ülkesinde aralık ayı içinde başlayacak olan aşı uygulamaları gündemde geniş yer tutmaya devam ediyor. Aşı uygulamalarının geçtiğimiz günlerde İngiltere’de başlaması üzerine tüm dünya aşı fiyatlarını merak etmeye başladı. Ürettiği Covid-19 aşısı ilk uygulanan şirket olan Pfizer CEO’su Albert Borlua da aşı fiyatlandırması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aşıların gönderimi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini açıklayan Borlua fiyatlandırmanın hangi faktörlere göre yapılacağını da kamuoyu ile paylaştı.

Tüm dünyada etkisi devam eden Covid-19 salgınına yönelik aşı çalışmaları son haftalarda hız kazandı. Aşı çalışmalarında büyük gelişmeler kaydedildi. İngiltere’de Pfizer ve BioNTech ortaklığı ile geliştirilen Covid-19 aşısının onay alması ve uygulanmaya başlaması üzerine birçok ülke aşı almak için çalışmalara başladı. Ülkelerin aşı almak için adeta yarışa girdiği bu süreçte Pfizer-BioNTech aşısının fiyatının ne kadar olduğu ise en çok merak edilen konulardan  biri haline geldi. Pfizer şirketinin CEO’su aşı fiyatlandırması ile ilgili ayrıntıları açıkladı.

Albert Bourla Sanal Basın Toplantısına Katıldı

Pfizer şirketi ürettikleri aşının fiyatının ülkelerin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası’na göre belirlenmesine karar verdi. Uluslararası İlaç Üreticileri ve Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen sanal toplantıya katılan Pfizer şirketi CEO’su Albert Borlua toplantıda aşı fiyatının ülkelerin gelişmişlik düzeylerine göre farklılık göstereceğini açıkladı. Aşı ile ilgili önemli noktanın herkesin kullanımına sunulması olduğunu belirten Borlua, ülkeden ülkeye fiyatlarda değişiklik yapılacağını belirtti. Borlua fakir ülkelere de ücretsiz olarak aşı gönderileceğini aktardı.

Aşı Fiyatı Ülkelere Göre Farklılık Gösterecek

Albert Borlua açıklama yaptığı sanal basın toplantısında aşının kullanım için mümkün mertebe hızlı bir şekilde dağıtılmasının önemi üzerinde durdu. Asıl hedeflerinin aşıyı herkesin kullanımına sunmak olduğunu belirten Borlua katmanlı bir fiyatlandırmanın yapılacağını belirtti. Ülkeden ülkeye farklılık gösteren aşının gelişmiş ülkelere yüksek fiyattan, gelişmekte olan ülkere daha düşük bir fiyattan ve en az gelişmiş ülkelere ücretsiz olarak sunulacağını açıkladı.

Albert Borlua gelişmiş ülkelere yapılacak fiyatlandırmanın da çok yüksek olmadığını belirterek ABD’yi örnek gösterdi. ABD’ye aşının bir kişini ortalama tek öğünü olan 19.5 dolardan verileceğini belirten Borlua gelişmiş ülkelere de çok yüksek fiyatlandırma yapılmayacağını açıkladı.

Fakir Ülkelere Ücretsiz Aşı Gönderilecek

Albert Borlu açıklamasında gelişmemiş ve fakir ülkelere aşının ücretsiz gönderileceğini belirtti. Borlu Afrika bölgesindeki birçok ülkeye kar amacı gütmeden aşı gönderileceğini aktardı.

Aşı Gönderimi İçin Görüşmeler Devam Ediyor

Albert Borlua konuşmasının sonunda aşı göndermek için farklı hükümetlerle görüşmelerin devam ettiğini ve nakliye ısısı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap