1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Türkiye Adres Kodu Uygulamasına Geçiyor

Türkiye Adres Kodu Uygulamasına Geçiyor

Türkiye’de uygulanan açık adres uygulaması son buluyor. Artık açık adresler yerine adres kodları kullanılacak. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Dairesi Başkanı Levent Yazıcı yeni başlayacak olan adres kodu uygulaması ile ilgili ayrıntıları aktardı. Levent Yazıcı PTT ile test aşamasında olduğunu aktardığı adres kodunun kullanılacağı alanları ve nasıl alınacağını da kamuoyuna duyurdu.

Türkiye Adres Kodu Uygulamasına Geçiyor

Türkiye açık adres sisteminden adres koduna geçiyor. Avrupa’nın birçok bölgesinde uygulanan adres kodu uygulaması artık Türkiye’de de kullanılacak. Vatandaşlar açık adresleri yerine 9 haneli adres kodlarını kullanabilecekler.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Dairesi Başkanı Levent Yazıcı Türkiye’de adres kodu uygulamasının başlayacağını açıkladı. Konu ile ilgili ayrıntıları da aktaran Yazıcı adres kodu uygulamasının gerekli olduğu üzerinde durdu. Vatandaşların açık adreslerini söyleme konusunda çekinceler yaşadıklarını belirten Yazıcı açık adres uygulamasında kargoların da sık sık geri dönmek gibi sıkıntılar yaşadığını belirtti. Adres kodu uygulaması ile vatandaşların açık adres gereken tüm alanlarda işlemlerini daha kolay halledeceğini aktaran Yazıcı uygulamanın test aşamasında olduğunu belirtti. Adres kodunun nasıl alınabileceği ve ne zaman kullanılmaya başlanacağını da aktaran Yazıcı yeni uygulama için görüştükleri e-ticaret sitelerinden ve kargo şirketlerinden olumlu dönüşler aldıklarını aktardı.

Adres Kodu Açık Adres Gereken Her Yerde Kullanılabilecek

Levent Yazıcı 2006 yılında İngiltere’ye gönderilen ekipten olduğunu belirterek orada kullanılan adres kodu uygulaması hakkında bilgi verdi. İngiltere’de kaldığı sürece adres kodu sayesinde işlerini kolaylıkla hallettiğinin altını çizen Yazıcı Türkiye’de de birçok alanda bu kod ile işlemlerin hızlanacağını ve yaşanan sorunların ortadan kalkacağını belirtti.

İnsanların açık adreslerinin tanımadıkları kişiler tarafından duyulmasından ya da görülmesinden rahatsız olduklarını açıklayan Yazıcı bu yeni adres kodu uygulaması ile bu sorunun ortadan kalkacağını belirtti. Kargo şirketlerinde de çoğu zaman adres bulamama gibi sıkıntıların yaşandığının altını çizen Yazıcı adres kodu ile sokak ismi değişse bile sorun yaşanmayacağını belirtti. Vatandaşların doğalgaz, elektrik gibi abonelik işlemlerinde, okul kayıtlarında, e-ticaret sitelerinde ve kargo işlemlerinde kullanabilecekleri adres kodunun ne zaman kullanılmaya başlanacağı ise merak konusu oldu.

Adres Kodu PTT’de Test Aşamasında

Levent Yazıcı uygulamanın test aşamasında olduğunu da açıkladı. PTT’nin kendi web ara yüzünü oluşturduğunu ve test çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Yazıcı kargo şirketlerinden olumlu tepkiler geldiğini belirtti. Levent Yazıcı PTT ile yaptığı görüşmelerde PTT’nin adres bulma konusunda büyük sıkıntı yaşadığını söylediğini ve hemen bu sisteme geçmek istediklerini de aktardı.

Adres Kodu Nasıl Alınacak, Uygulama Ne Zaman Başlayacak?

Adres kodu uygulamasına aşamalı olarak geçileceğini aktaran Yazıcı insanların bu uygulamaya alışması gerektiğini ve şimdilik seçenek olarak sunulacağını belirtti. Adres kodlarının da e-devlet üzerinden alınacağını aktaran Yazıcı e-devletin adres kodu için şuan aktif hale gelmediğini ama yakın zamanda geleceğini belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap