1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. 2040 Yılından Sonra Kar Yağmayacak Mı?

2040 Yılından Sonra Kar Yağmayacak Mı?

Son yılların en büyük tehditlerinden biri haline gelen iklim değişikliği ile ilgili yeni çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. İngiltere’nin meteoroloji dairesi Met Office de iklim değişiklikleri ile ilgili yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Met Office ülkede 2040 yılından sonra kar yağmayacağını açıkladı. Korkutan tablo ile ilgili araştırmalar ise devam ediyor.

2040 Yılından Sonra Kar Yağmayacak Mı?

Son yıllarda tüm dünyada devam eden iklim değişikliği sorununun ilerleyen yıllarda çok daha büyük sorunlara yol açması bekleniyor. Tüm dünyada çevresel ve sosyal tehditlerden biri halini alan iklim değişikliği ile ilgili birçok çalışma yapılıyor. Bu gidişata dur demek isteyen bilim adamlarının yanı sıra birçok ülkede meteoroloji uzmanları da iklim değişiklikleri ile ilgili araştırmalar yapmayı sürdürüyor. Ülkeleri ve coğrafyaları nasıl değişikliklerin beklediğini açıklamak için yapılan araştırma sonuçları ise dünyanın geleceği ile ilgili korkunç tablolar ortaya koymaya devam ediyor. İnsan hayatını birçok açıdan tehdit eden iklim değişikliği ile ilgili yeni bir değerlendirme de İngiltere meteoroloji dairesi Met Office’den geldi. İngiltere meteoroloji dairesi yaptığı araştırma ile ülkede önümüzdeki yıllarda sergilenecek hava olaylarını ve nasıl bir değişim yaşanacağını raporladı.

İngiltere meteoroloji dairesinin karbon emisyonuna dayalı olarak beklenen iklim değişikliklerini açıkladığı raporunda 2040 ve 2060 yılına yönelik tahminler yapıldı. Kar ve yağış olasılığının gittikçe düştüğünün görüldüğü raporda ülkenin birçok bölgesinde soğuk hava yaşanmayacağı belirtildi. İngiltere meteoroloji dairesinin İngiltere özeline yayınladığı rapor tüm dünyada benzer tabloların yaşanacağını da gösteriyor.

Met Office Çarpıcı Analizini Yayınladı

Son dönemlerde tüm dünya için sosyal, ekonomik ve çevresel bir tehdit haline gelen iklim değişikliği ile ilgili İngiltere meteoroloji dairesi Met Office çarpıcı bir analiz yayınladı. İlerleyen yıllarda birçok hava olayının son bulacağına dair açıklamaların olduğu rapor, ürkütücü bir tabloyu meydana getirdi.

İngiltere meteoroloji dairesinin yayınladığı raporda 2040 yılından itibaren ülkede kar görülmeyeceği açıklandı. İklim değişikliği yüzünden ülkenin pek çok yerinde 0 derecenin altında sıcaklık görülmeyeceğinin açıklandığı raporda kar yağışlarının duracağı belirtildi. Analizde dikkat çeken tek nokta ise kar yağışlarının durması olmadı.

2060 Yılında Soğuk Günler Son Bulabilir

İngiltere meteoroloji dairesi Met Office raporunda 2040 yılında kar yağışlarının son bulabileceğini yanı sıra genel olarak beklenen sıcaklıklar ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Yayınlanan raporda 2040 yılında 0 derecenin altına düşmeyeceği açıklanırken, 2060 yılında soğuk havanın bile yaşanmayacağı söylendi. Uzmanlar 2060 yılında kuzey İskoçya ve yüksek bölgeler dışında İngiltere’de soğuk havanın görülmeyeceğini tahmin ediyor.

Lizzie Kendon Analizi Açıkladı

Met Office’in yayınladığı raporun ardından İngiltere meteoroloji dairesinin kıdemli bilim insanlarından biri olan Dr. Lizzie Kendon rapor ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Lizzie Kendom analizin karbon emisyonlarının hızlandırılmasına dayalı olarak ortaya çıktığını açıkladı. Met Office karbon emisyonlarını azaltmayı başarırsa dünya çapında yaşanacak korkunç tablonun geciktirilebileceği düşünülüyor.

Yorum Yap

Yorum Yap