1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Siirt Depremi Sonrası Açıklamalar Geliyor

Siirt Depremi Sonrası Açıklamalar Geliyor

Sabah saatlerin Siirt’te gerçekleşen depremin ardından yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. AFAD ve Kandilli Rasathane’sinin deprem ile ilgili açıklamalarının yanı sıra Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da Siirt depremini değerlendi. Şuan için şehirde büyük bir hasarın gerçekleşmediği biliniyor.

Siirt Depremi Sonrası Açıklamalar Geliyor

Bugün sabah 08.45’te gerçekleştiği açıklanan Siirt depremi ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Batman, Bingöl, Gaziantep ve Diyarbakır’da da hissedildiği bilinen Siirt depreminin uzun sürdüğü ve sarsıntının yoğun olarak hissedildiği açıklandı. Depremin merkez üssünün Siirt’in Kurtalan ilçesi olduğu açıklandı. Kandilli Rasathane’si depremin büyüklüğünü ise 5.1 olarak açıkladı. Derinliği 20 km olarak açıklanan deprem ile ilgili AFAD ve Kandilli Rasathane’sinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz ay yaşanan İzmir depreminden sonra bu sabah gerçekleşen Siirt depremi ülke genelinde paniğe sebep oldu. 5.0 büyüklüğünde olan depremin derinliği 20 km olarak açıklandı. Yaşanan depremin ardından Kandilli Rasathanesi ve AFAD gelişmeleri aktarmaya devam ederken Siirt Valisi Osman Bektaşoğlu da depremde yaşanan hasarlar ile ilgili bilgi verdi. Jeofizik Mühendisi Övgün Ahmet Ercan ise depremi beklemediklerini söyleyerek değerlendirmelerde bulundu. Fay hatlarının yoğun bulunduğu Türkiye’de son dönemde yaşanan depremler panik yaratmaya devam ediyor. Birçok uzman deprem beklentileri hakkında açıklamalar yapmaya başladı. Siirt depremi ile ilgili ayrıntılar ise paylaşılmaya devam ediyor.

Osman Hacıbektaşoğlu: Hasar Araştırmaları Devam Ediyor

Sabah saatlerinde Siirt’te yaşanan depremin merkez üssünün Siirt’in Kurtalan ilçesi olduğu açıklandı. 5.1 büyüklüğünde yaşanan depremdeki hasarlarla ilgili Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu açıklamalarda bulundu.

Osman Hacıbektaşoğlu merkez üssü Kurtalan ilçesi olarak açıklanan depreme ilişkin Kurtalan ilçe merkezinde hasar bulunmadığını açıkladı. Deprem ekiplerini kırsal bölgelerde çalışmalarına devam ettiğini açıklayan Bektaşoğlu, Kayabağlar bölgesinden ihbar geldiğini de açıkladı. Ekiplerin Kayabağlar bölgesine yöneldiğini açıklayan Bektaşoğlu büyük bir hasar olmadığını tahmin ettiklerini de söyledi.

Övgün Ahmet Ercan Deprem İle İlgili Değerlendirme Yaptı

Siirt’te yaşanan deprem ile ilgili açıklamalarda bulunan diğer bir isim ise Jeofizik Mühendisi Övgün Ahmet Ercan oldu. Ercan uzun yıllardır bölgede çalışmalar yaptığını açıklayarak Siirt’te yaşanabilecek olası depremler hakkında fikirlerini paylaştı.

Övgün Ahmet Ercan Siirt’te yaşan 5.1 büyüklüğündeki depremin çok büyük hasar yaratmadığını ve daha büyük bir deprem beklenmediğini açıkladı. Uzun yıllardır bölgenin jeolojik yapısı ile ilgili çalışmalar yaptığını açıklayan Jeofizik mühendisi Siirt’in jeolojik yapısı hakkında da bilgilendirme yaptı.

Siirt’te Yıkıcı Deprem Beklenmiyor

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Siirt’te yaşanan 5.0 büyüklüğündeki depremin Siirt Pervani’de 1980 yılında gerçekleşen depremin yinelemesi olduğunu açıkladı. Siirt’in Arap kabuğuna sahip olduğunu söyleyen Ercan bu kabuğun Ege Bölgesi’ndekinden farklı olduğunu açıkladı. Siirt’in çok fazla deprem görülmeyen bir yer olduğunu söyleyen Ercan yıkıcı bir deprem beklemediğini de açıkladı.

Yorum Yap

Yorum Yap